Sinterklaas Sprookje en dozen

 

Woensdag 20 november gaan we met groep 1 t/m 7 naar het Posthuistheater in Heerenveen en zullen daar het Sprookje gaan bewonderen. In de pauze hopen we dat Sinterklaas even tijd heeft om de kinderen in het Posthuis te bezoeken.

We zijn op zoek naar ouders die ons van en naar het Posthuis kunnen brengen per auto. Er hangen intekenlijsten bij de deuren van de klassen, graag daarop de naam van uw kind, uw eigen naam en hoeveel kinderen er met u mee kunnen rijden. Vertrek bij school net na 8.30 uur en einde sprookje om 11.00 uur. Uw kind hoeft niets mee te nemen naar het Posthuis behalve een goed humeur. De kinderen worden in de pauze getrakteerd op wat lekkers door de juffen.

 

Ook zijn we op zoek naar dozen, veel groot of klein, in alle maten. Heeft u dozen brengt u dan zo veel mogelijk dozen naar school, we gaan daar een geweldig buddyproject mee doen, alles in het thema van Sinterklaas.

Alvast heel hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groet namens het team,

 

Jarina Caspers

 

PS inhoud van het 75e sprookje "Orion zoekt Assepoes": 

Een tipje van de sluier… ‘past het schoentje aan haar kleine voetjes?

Ruimtereizigers uit het sterrenbeeld Orion ontvangen dikwijls opdrachten om op veraf gelegen planeten problemen op te lossen. Orion 44 heeft het signaal ‘Aarde’ en ‘Assepoes’ ontvangen en begrijpt dat zijn reis hem naar die planeet voert.

Er is een gemaskerd bal. Koning Igor, Koningin Safira en Kroonprins Robijn zijn nog niet aanwezig, maar wel het paleispersoneel en genodigden. Onder hen de potsierlijk uitgedoste stiefmoeder Gruwella en Adderiana en Sepentina, stiefzusters van Assepoes.

Orion 44 hoort geroddel en geslijm en doet af en toe verslag naar zijn hoofdkwartier. Als hij naar Assepoes vraagt wordt hij uitgelachen. Nar heeft zijn vraag gehoord, neem hem apart en stelt voor hem naar Assepoes te brengen.